L'afectat sallentí que ha donat a conèixer el seu cas a la Congregació dels Claretians a Catalunya ja ha rebut una resposta de disculpa del portaveu de la institució, Josep Codina. «Ens avergonyeix i ens dol moltíssim que un professor del nostre col·legi hagi pogut cometre els actes que descriu, perquè entren en gravíssima contradicció amb el que són els nostres valors cristians i claretians. I, per tot el que no haguem pogut fer, li demanem perdó», li diu Codina.

La víctima va enviar aquesta mateixa setmana un correu als claretians de Sallent, que el van trametre a la congregació de Barcelona. En el text, l'afectat explicava que va anar al col·legi Claret de Sallent des del 1967 al 1976, on va fer EGB. «He de reconèixer que em sento molt satisfet de l'educació i l'ensenyament rebuts», deia, i afegia: «Però també he de dir que l'any que vaig fer cinquè, jo i la resta d'alumnes vam ser víctimes de tocaments per part d'un professor en concret», que identifica amb noms i cognoms (i que és el mateix que ha estat denunciat per un altre exalumne a Regió7). «Quan ens cridava a la taula, ens feia tocaments per sota dels pantalons als nostres genitals», afegia el text del correu, i concloïa: «He vist a les notícies que l'orde dels claretians ha denunciat un mestre per aquesta causa [a Barcelona]. Per això, m'he decidit a posar en coneixement aquest afer per si considereu oportú fer la denúncia pública».

Aquest divendres, la víctima va rebre la resposta de Josep Codina, portaveu de la congregació. En el correu, Codina li agraïa que hagi explicat l'experiència. «Ens agreuja i ens dol moltíssim que un professor del nostre col·legi hagi pogut cometre els actes que descriu», diu el text, i afegeix a continuació: «Com hem expressat reiteradament, els claretians tenim la voluntat ferma de prevenir aquest tipus d'actes i, quan no s'han pogut evitar, investigar-ne les causes i els presumptes autors, atendre les víctimes, i assumir les responsabilitats que calgui».

El portaveu dels claretians conclou la resposta assegurant que «la seva experiència ens ajuda en aquest sentit i li estem molt agraïts». I conclou: «Tot i que el cas hagi prescrit, ens posem a la seva disposició pel que vulgui».