Els Mossos d'Esquadra van detenir diumenge al vespre a Berga un home que acabava d'agredir sexualment una dona de 72 anys en un portal. L'individu va ser detingut en el mateix moment dels fets gràcies als veïns, que van avisar al telèfon 112 quan van sentir els crits de la víctima.

Els fets, segons van informar ahir fonts del cos policial, van tenir lloc diumenge cap a 2/4 de 8 del vespre, al carrer Gran Via de Berga, a l'altura del número 42, on hi ha l'oficina de gestió i recaptació de la Diputació de Barcelona.

L'home, segons van informar ahir els Mossos, va abordar la víctima en el portal d'aquest número i la va intentar violar. La dona es va posar a cridar demanant auxili. Els veïns, en sentir els seus crits, van avisar al telèfon d'emergències 112. Immediatament, els Mossos d'Esquadra van acudir a l'indret, van poder rescatar la víctima i van detenir allà mateix el seu agressor sexual.

L'individu, que respon a les inicials N. B., té 33 anys, és de nacionalitat senegalesa i viu en una població de l'àrea metropolitana de Barcelona. Es desconeix per quin motiu era diumenge al vespre a Berga, però no hi té fixada la residència, ni tampoc a la resta de la comarca.

L'home, detingut per un delicte d'agressió sexual, va ser enviat a la comissaria dels Mossos de Berga, on ha passat les últimes dues nits. Avui, dimarts, és previst que passi a declarar davant del jutjat de guàrdia de Berga, que haurà de decidir si el deixa en llibertat provisional o si l'envia a presó preventiva.

Per la seva banda, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre al lloc dels fets la víctima. Posteriorment, va ser traslladada a l'Hospital Comarcal de Sant Bernabé de Berga. Allà, va ser tractada de les ferides que presentava i va ser donada d'alta.

Ahir al matí, els Mossos d'Esquadra van continuar la investigació dels fets i van acudir a l'oficina de la Diputació per recollir imatges de les càmeres de seguretat, per veure si van poder enregistrar el moment de l'agressió.

Ara fa dos mesos, també va transcendir públicament una agressió sexual al mig del carrer, al passeig de la Indústria de Berga. En aquell cas, la víctima era una noia de 23 anys i el presumpte agressor va ser detingut pocs dies després. La investigació policial descarta cap tipus de relació entre els dos casos i constata que responen a patrons diferents.