Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 14 de febrer un home de 26 anys, de nacionalitat dominicana i veí de Terrassa (Vallès Occidental), com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i d'un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A finals del mes de gener els mossos es van assabentar de l'existència d'una plantació de marihuana en una masia del terme municipal de Copons (Anoia). El 14 de febrer, després de diverses indagacions, els investigadors van anar al domicili i van parlar amb una persona que es trobava a l'interior de la casa, la qual va confirmar l'existència d'una plantació a l'interior.

Quan els agents van accedir a l'interior de l'habitatge, concretament a la primera planta, van trobar 798 plantes de marihuana, juntament amb una complexa instal·lació amb focus, extractors d'aire i filtres.

Arran d'aquests fets l'home va quedar detingut per la seva presumpta relació amb un delicte contra la salut pública. També se'l va acusar d'un delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que la instal·lació elèctrica de la casa estava connectada de forma fraudulenta a la xarxa de subministrament.

El detingut va quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan aquest el requereixi.