Els Bombers han desallotjat aquesta passada nit un habitatge de la Via Sant Ignasi de Manresa per la caiguda d'un metre quadrat del fals sostre del domicili, segons han informat fonts del cos. Els fets van tenir lloc a les 22.52 hores al 1º4ª del número 9 de la Via Sant Ignasi i van obligar a desallotjar els habitants del pis.

Es tracta del mateix domicili on la matinada de dilluns ja es va desprendre el fals sostre del menjador, segons els Bombers, malgrat que la direcció facilitada ahir pel cos d'emergències era carrer Santa Llúcia 30. Les primeres informacions indiquen, doncs, que es tractaria del mateix edifici, que dona al carrer Santa Llúcia per una banda i a la via Sant Ignasi per l'altra.

L'Ajuntament ha confirmat que s'han fet dues intervencions, la nit de diumenge a dilluns i ahir al vespre. Dilluns a la nit els Bombers van comprovar que havien caigut plaques de guix, a causa probablement de filtracions d'aigua del pis superior, per alguna canonada en mal estat. Després del despreniment, els Bombers van fer sanejament del sostre esfondrat perquè no caiguessin més plaques i van inspeccionar l'habitatge, però no hi van trobar danys estructurals.

A la tarda d'ahir, les persones que viuen en aquest pis (una parella amb un fill) ja van anar a Serveis Socials, on van ser ateses i van manifestar que anirien a dormir a casa d'uns familiars i l'endemà contactarien amb el propietari. Però la mateixa nit hi va haver un altre avís per un nou despreniment. Els Bombers van tornar al domicili i, atès que van comprovar que hi havia filtracions d'aigua, van recomanar a la família afectada que no hi passés la nit i van precintar el pis a l'espera de la valoració de l'arquitecte municipal.

Els inquilins del domicili afectat han passat la nit a casa d'uns familiars, segons han explicat fonts del consistori a aquest diari. En aquest moment els serveis tècnics de l'Ajuntament estan inspeccionant l'habitatge. Els llogaters han informat que es posaran en contacte amb el propietari i si cal tornaran a Serveis Socials, que se n'ocuparan, ha assegurat l'ajuntament manresà.