El Jutjat d'Instrucció 1 de Puigcerdà ha arxivat provisionalment la causa oberta contra el membre del CDR de la Cerdanya i membre del secretariat nacional de l'ANC, Tomàs Sayes, acusat d'un delicte de manifestació il·legal, segons va confirmar ahir el TSJC.

Els fets investigats estan relacionats amb la protesta contra el jutge Pablo Llarena celebrada el 30 de març del 2018 entre Alp i Das. Un altre participant a la protesta segueix investigat també per un delicte de manifestació il·legal i per tinença il·lícita d'armes, ja que els Mossos d'Esquadra li haurien trobat alguna arma blanca.

Per al CDR de la Cerdanya, l'arxivament provisional contra un dels investigats evidencia la «parcialitat política» de la fiscalia, que, recorden, encara pot recórrer el sobreseïment provisional del jutjat. Des del CDR de la Cerdanya, però, asseguren que «davant de la persecució, continuarem desobeint tants cops com calgui per continuar denunciant l'assetjament judicial que pateix l'independentisme». El jutjat va emetre l'ordre d'arrest de Sayes el 17 de desembre del 2018, gairebé una setmana després que hagués desobeït el requeriment judicial.