Un treballador de Seat de la planta de Martorell va morir ahir a primera hora del matí després de precipitar-se al buit des d'una zona elevada de les instal·lacions de premses, segons van confirmar ahir fonts de l'empresa.

La companyia automobilística assegura que les autoritats ja estan treballant per aclarir les circumstàncies dels fets. «Seat vol transmetre el seu condol als familiars i amics del treballador i pel seu respecte no farem cap comentari», van assenyalar des de la companyia.

Segons va informar la pàgina web «Coche global», especialitzat en informació de la indústria automobilística, el treballador va morir com a conseqüència de les lesions causades per la caiguda al buit, en precipitar-se des d'un punt elevat de les instal·lacions de premses, en què hi ha maquinària pesada d'estampació de xapa per als vehicles.

L'últim accident a les instal·lacions de Seat a Martorell es va produir l'abril de l'any passat. Aleshores, un jardiner que treballava per a l'empresa Estudios y Contratas Silvicolas, subcontractada per la companyia Acciona, va morir en caure d'una màquina tallagespa per un terraplè.

Seat compta amb més de 13.000 treballadors directes a la seva planta de Martorell. Dels 43 representants sindicals electes de la planta, n'hi ha 27 per la UGT, nou per CCOO i set més per la CGT.

El departament de Treball de la Generalitat ha iniciat una investigació per aclarir els fets.