El Jutjat d'Instrucció 2 de Berga, en funcions de guàrdia, ha decretat aquest dimarts presó provisional sense fiança per a l'acusat d'agredir sexualment una dona de 72 anys a Berga, diumenge al vespre.

Els fets van tenir lloc al carrer Gran Via, cap a les 19.30 hores. Segons la resolució judicial, l'home, N. B., de 33 anys i de nacionalitat senegalesa, va estar perseguint la víctima pel carrer. Quan la dona va accelerar el pas, l'investigat la va agafar presumptament pel coll i la va empènyer fins a l'entrada d'un portal, on hi ha l'oficina de gestió i recaptació de la Diputació.

Un cop allà, afegeix la resolució, l'agressor va tirar a terra la víctima i, com que cridava demanant ajuda, la va agafar amb força pel coll. En aquell moment, afegeix la jutge, la dona va patir per la seva vida, va fer cas a l'investigat i va callar. Tot i així, durant l'agressió sexual, en tot moment va intentar treure-se'l de sobre, segons la magistrada.

Els crits de la víctima van ser escoltats pels veïns, que van avisar els Mossos. Quan hi van arribar els agents, l'acusat ja s'estava aixecant, amb els pantalons i amb els calçotets encara abaixats. La víctima es trobava estirada a terra, despullada per la part de baix, amb la boca plena de sang i en estat de xoc. Tot i així, assenyala la jutgessa, davant dels agents va poder explicar amb claredat tot el que havia passat, en un relat coincident amb el que ha manifestat al jutjat

La dona va ser atesa la mateixa nit a l'hospital de Berga, on va ser donada d'alta. L'informe forense acredita que va presentava lesions genitals, contusions i una erosió a la mà esquerra.

El detingut no és veí del Berguedà, sinó de l'àrea metropolitana. Segons la resolució judicial, es troba en situació irregular a l'estat espanyol, per la qual cosa el risc de fugida és elevat, tenint en compte que no té arrelament familiar, ni feina coneguda. La magistrada també pren en consideració la gravetat del delicte d'agressió sexual, que està castigat amb penes de fins a 15 anys de presó.

A més a més, davant dels Mossos, l'home es va resistir a ser identificat, ja que en cap moment no va voler donar el seu nom real. Per tot plegat, decreta el seu ingrés a presó provisional.