Uns desconeguts van sabotejar ahir a la matinada un total de 22 parquímetres de zona blava del centre de Manresa. En tots els casos, els autors dels fets van robar la bateria que fa funcionar els aparells. El consistori va poder restablir ahir mateix a la tarda els aparells. Durant el matí, a la majoria hi havia penjada informació sobre els parquímetres més propers. La Policia Local investiga els fets.

Alguns dels expenedors boicotejats eren d'indrets com la carretera de Vic o el carrer Barcelona. L'Ajuntament, juntament amb Eysa, responsable del servei, va començar ahir al matí a substituir les bateries robades, tasca que va finalitzar a la tarda, abans del previst (inicialment, no es comptava recuperar el servei fins avui al matí).

Igualment, el consistori va recordar que, mentre no estaven operatius, la zona blava continuava funcionant i que els ciutadans podien obtenir el tiquet en qualsevol parquímetre, sense l'obligació de deixar-lo al vehicle. I és que, des que el sistema funciona amb el número de matrícula, el tiquet ja no s'ha de col·locar en un lloc visible. Igualment, el consistori va recordar que es pot obtenir un tiquet virtual a través d'«El Parking» o a www.elparking.com.

No és el primer cop que es boicotegen els parquímetres de la tan criticada zona blava de Manresa, tot i que ara feia dos anys que s'havien produït els últims casos.