Situació caòtica ahir al migdia a la variant de la C-55 de Manresa. Les cues causades per unes obres entre Bufalvent i el Guix van provocar quatre accidents de trànsit, tres dels quals a la mateixa C-55 i un més molt a prop, a la C-16c, davant del parc de Bombers. Tres dels accidents, a més, van succeir amb només mitja hora de diferència. Cap d'ells no va causar ferits.

Les obres de manteniment, que anaven a càrrec del departament de Territori Generalitat, van eliminar ahir un dels dos carrils de la variant de la C-55, entre Bufalvent i el Guix, per a cadascun dels dos sentits de la circulació. Aquest fet va provocar retencions al llarg de tot el matí, que es van intensificar sobretot al migdia.

A causa de les cues, hi va haver quatre topades per encalç entre vehicles, segons fonts dels Bombers. El primer accident es va produir a les 13.47 hores, al punt quilomètric 29,5, a prop del Guix, a la calçada en sentit Berga. Els altres tres casos van succeir amb només mitja hora de diferència, entre les 15 i les 15.30 hores, i van acabar de col·lapsar la zona.

En el primer, a les 15.04 hores, es va produir una col·lisió en cadena entre quatre vehicles, pràcticament al mateix lloc de l'anterior sinistre. Just deu minuts després, a les 15.14 hores, molt a prop, a la C-16c, davant del parc de Bombers, un cotxe va xocar amb el de davant i va acabar enfilat a sobre de la mitjana. Finalment, a les 15.24 hores, es va produir la darrera topada, de nou a la C-55, al punt quilomètric 30, també sense ferits. La circulació es va poder normalitzar passades les 4 de la tarda.