La fiscalia demana 21 anys de presó per a l'ancià de Súria acusat d'haver matat fa dos anys la seva esposa mentre estava dormint a la seva habitació. L'home, Pablo L. M., de 84 anys d'edat, serà jutjat dilluns per un jurat popular a l'Audiència de Barcelona.

El crim es va produir la matinada del 7 de febrer del 2017, al domicili on vivien l'acusat i la víctima, Carmen González Ropero, de 79 anys, al carrer Zurbarán de Súria, al barri dels Joncarets.

Segons explica la fiscalia en el seu escrit d'acusació pública, el processat va atacar la dona amb un ganivet, quan ella estava dormint al llit de l'habitació, amb la qual cosa no va poder preveure ni evitar l'agressió.

L'acusat, segons el ministeri públic, va propinar tres punyalades a la víctima a la zona lateral esquerra del tòrax, tot afectant-li zones vitals. El ganivet tenia una llargada de trenta centímetres, amb una fulla de quinze. Seguidament, l'home es va intentar suïcidar clavant-se el ganivet a l'abdomen.

Els fets van ser descoberts poc després de les 9 del matí per una filla del matrimoni, que, quan va acudir a la casa, es va trobar el cos de la seva mare, ja sense vida, i l'home ferit de gravetat. Després de l'arribada del SEM i dels Mossos d'Esquadra, l'home va ser evacuat a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, on va ser intervingut quirúrgicament el mateix dia. Posteriorment, quan el jutge va decretar el seu ingrés a presó, va ser traslladat a un hospital penitenciari. Un cop va ser donat d'alta, va ser traslladat a la presó, on és des de llavors.

En l'escrit d'acusació de la fiscalia, no s'especifica els motius que haurien empès l'acusat a cometre el crim. El fiscal tipifica el cas com un delicte d'assassinat, i demana per al processat la pena de 21 anys de presó. A més, la fiscalia demana que Pablo L. M. indemnitzi cadascun dels seus quatre fills amb la quantitat de 90.000 euros, per la mort de la seva mare. No obstant això, el fiscal deixa obert l'import al que es determini en la celebració del judici.

El crim va causar una notable commoció a Súria. L'endemà dels fets, unes 300 persones es van manifestar davant de l'ajuntament en homenatge a la víctima.