L'Ajuntament de Castellbell va reallotjar ahir en un pis de lloguer l'home que dimecres a la tarda va perdre el seu habitatge en un incendi. L'afectat, de 39 anys, va perdre totes les seves pertinences i, a més, en l'incendi van morir el seu gos i els seus tres gats. Segons l'alcaldessa, Montse Badia, molts veïns ja s'han ofert per donar roba i el que faci falta a la víctima.

Badia, a més, va explicar que es va poder evitar una desgràcia perquè, en el moment de l'incendi, l'home, que vivia sol a l'habitatge, estava dormint. «Van ser els veïns els que es van adonar del fum i el van anar a despertar, trucant-li a la porta», va afirmar l'alcaldessa. De moment, es desconeix la causa de les flames.

L'home, que no treballa i cobra una pensió per un accident de trànsit, va ser traslladat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa amb cremades de primer grau a les cames. Segons Badia, va intentar entrar a l'habitatge per rescatar els animals, però no se'n va sortir.

El castellvilarenc va rebre l'alta dimecres a la nit i va dormir a la residència d'avis. La resta de veïns desallotjats de l'immoble, situat al carrer de Sant Jeroni, van poder tornar a casa ja de matinada.

Els Bombers van rebre l'avís de l'incendi, per part del telèfon d'emergències 112, a les 18.22 hores. Un quart després, ja estaven treballant al lloc dels fets. Els veïns, però, asseguren que van trucar al telèfon 112 poc després de les 6 de la tarda. «No entenem per què el 112 va trigar tant a avisar els Bombers», diu Badia.