L'Audiència de Lleida ha condemnat un veí de la Seu d'Urgell, de 44 anys i de nacionalitat portuguesa, a 11 anys de presó per violar i maltractar a la seva dona de forma reiterada entre el 2012 i el 2016. La sentència també imposa a l'home una ordre d'allunyament de la víctima durant 14 anys, i 5 anys de llibertat vigilada un cop hagi complert la pena. També s'obliga el condemnat a pagar una indemnització de 9.000 euros.

La sentència considera provat que, entre el 2013 i el 2016, el condemnat va adoptar una actitud cap a la seva dona cada cop més agressiva de manera que eren habituals els «crits i els insults» dient-li «boja o puta». La dona va haver de deixar els estudis perquè l'home li deia que se n'anava al llit amb els seus professors i l'obligava a dormir a terra. Segons el tribunal, també han quedat constatades les amenaces de mort que en alguns casos van acabar amb agressions físiques. Una d'elles el 2015, quan l'home la va tirar a ter-ra i li va doblegar el braç davant el seu fill de 12 anys.

L'Audiència també ha considerat provat que l'home mantenia relacions sexuals amb la dona i que l'obligava a fer determinades pràctiques sexuals contra la seva voluntat. Li deia que ho havia de fer perquè era la seva dona i «havia d'acceptar els seus desitjos».

La dona es va decidir a denunciar els fets el març del 2016. Se li va diagnosticar un estat ansiós i depressiu pel qual s'està tractant encara. Per al tribunal, el relat que la víctima va oferir durant el judici es «correspon» amb el que havia mantingut des del primer dia.