Un incendi a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa aquest dissabte al migdia ha obligat a desallotjar, de forma preventiva, una trentena de treballadors i a confinar tots els pacients i persones que es trobaven a l'interior del recinte durant poc més d'una hora, segons han informat els Bombers de la Generalitat, que han treballat amb vuit dotacions al lloc dels fets.

El foc s'ha declarat en una zona de magatzems que hi ha a la planta -3 i ha cremat, segons les mateixes fonts, un parell de prestatgeries. L'accés a aquesta àrea es fa pel carrer del Beat Joan Grande. Es desconeixen a hores d'ara quines han estat les causes del foc. Els cossos d'emergències han rebut l'avís a les 13.56 h. Mitja hora més tard, a les 14.24 h, els Bombers han donat el foc per apagat, però han seguit remullant la zona afectada una estona més.

També ha calgut ventilar perquè el fum s'ha propagat per l'espai dels ascensors cap a les dues plantes superiors. A les 15.07 h s'ha finalitzat el confinament i s'ha deixat entrar tothom a l'hospital, també els trenta treballadors desallotjats, que han pogut continuar l'activitat amb normalitat. Cinc dotacions de Bombers s'han quedat inspeccionant els magatzems i la resta del centre hospitalari per assegurar que no hi ha altres danys causats pel foc.