L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar està buscant ajuda per a l'home que vivia al pis que es va incendiar ahir al vespre i que va quedar completament calcinat. L'alcaldessa del municipi, Montserrat Badia, ha explicat a Regió7 que ja hi ha alguns veïns que s'han mobilitzat per donar roba a l'afectat, un veí de Castellbell de 39 anys. Caldrà també, però, buscar-li allotjament de forma provisional i mobiliari, així com estris de la llar. "Ho ha perdut tot", ha assegurat Badia.

L'home, que segons l'alcaldessa no treballa i cobra una pensió per un accident de trànsit que va patir fa temps, vivia al 1º3ª del número 3-5 del carrer Sant Jeroni (just davant la residència de gent gran). És el pis on es va declarar ahir a quarts de 7 de la tarda un virulent incendi que va deixar l'habitatge totalment calcinat. El veí va ser traslladat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa amb cremades de primer grau a les extremitats inferiors, segons fonts dels Bombers de la Generalitat.

El castellvilarenc va rebre l'alta ahir a la nit i ha dormit a la residència d'avis del poble, tal com ja va avançar ahir aquest diari. La resta de veïns van poder tornar a casa ja entrada la matinada, després que els Bombers netegessin i ventilessin l'edifici. En un principi es va valorar la possibilitat de reallotjar-los per la gran quantitat de fum i perquè el foc va provocar un curtcircuit a la instal·lació elèctrica que va deixar l'edifici sense llum, però finalment l'electricista municipal va resoldre la incidència i els veïns han pogut passar la nit als seus domicilis. Cap d'ells va resultar ferit.

El pis estava ple de deixalles

Les flames es van propagar ràpidament per l'interior del pis perquè estava ple de deixalles, segons fonts dels Bombers. Tot i això, encara no es coneixen les causes del foc i la investigació continua oberta. Les parts comunes de l'edifici, com ara l'escala i les portes dels pisos, van quedar afectades pel foc, així com diverses finestres que van rebentar per la pressió. També es va cremar l'entrada del pis del costat, el 1º2ª, però la resta d'habitatges es van salvar perquè portes i finestres estaven tancades, segons ha detallat l'alcaldessa.

El consistori està fent gestions per trobar un pis de lloguer al veí afectat, que vivia sol. Probablement li caldrà també ajuda econòmica per assumir el cost de les reparacions, ja que no disposava d'assegurança, ha admès Badia. "Hem de fer una intervenció de xoc juntament amb Serveis Socials, perquè aquesta persona no es pot quedar al carrer. Ara no té res, ho ha perdut tot i l'hem d'ajudar", ha valorat la batlle, que agraeix les mostres de solidaritat que ja li han traslladat alguns veïns.

Els cossos d'emergències van rebre l'avís del foc ahir a les 18.22 h. Diversos vehicles dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar fins al lloc dels fets, a banda d'agents policials i dues unitats del SEM. L'incendi es va donar per controlat a les 19.20 h però no va ser fins minuts abans de les 10 de la nit, a les 21.53 h, quan es va declarar extingit.