L'Audiència de Barcelona ha suspès el judici contra l'ancià de Súria acusat de matar la seva esposa i ha decretat l'arxiu provisional de la causa contra ell. La jutgessa ha pres aquesta decisió després que els forenses hagin dictaminat que presenta un procés de demència avançat i que, per tant, no té capacitat per entendre la realitat i per comprendre l'acusació contra ell, per la qual cosa on es podia defensar durant el judici.

Arran d'aquesta decisió, l'home, Pablo L. M., de 84 anys d'edat, ha estat alliberat de la presó de Brians 1, on es trobava fins ara en situació provisional, i ha estat ingressat en un centre assistencial.

El judici, tal com va publicar aquest diari, va arrencar el 26 de febrer al Tribunal Popular de l'Audiència de Barcelona, davant d'un jurat. L'home, que abans del judici havia signat la confessió del crim, va expressar davant del tribunal respostes inconnexes, sense sentit, motiu pel qual la jutgessa va ordenar suspendre la sessió i que fos examinat pels forenses.

Els metges, posteriorment, han determinat que l'home es troba en un procés de demència, per la qual cosa la magistrada ha acabat suspenent el judici de forma definitiva, i ha arxivat la causa i dissolt el jurat popular.

El crim es va cometre el 7 de febrer del 2017 a la matinada, al domicili on vivien l'acusat i la víctima, de 79 anys, al carrer Zurbarán de Súria, al barri dels Joncarets. Segons la Fiscalia i l'acusació particular (que representa els fills del matrimoni), l'home va atacar l'esposa amb un ganivet, quan ella estava dormint al llit, i li va clavar tres punyalades. Seguidament, l'acusat es va intentar suïcidar clavant-se el ganivet a l'abdomen.

Inicialment, la Fiscalia demanava 21 anys de presó per a l'acusat, però el dia del judici va accedir a rebaixar-la a 15 anys, la pena a la qual hauria estat condemnat.