El Jutjat Penal número 1 de Manresa ha condemnat a sis mesos de presó una dona per haver contret un matrimoni de conveniència amb un home de nacionalitat marroquina, amb l'únic objectiu que ell pogués regularitzar-se al país. El matrimoni va ser canònic i es va celebrar a l'església parroquial de Gironella, per tal de donar-hi màxima credibilitat. L'acusada, Sheila M. C., no haurà d'ingressar a la presó amb la condició que no torni a cometre cap delicte durant dos anys.

El casament, segons explica la sentència, es va celebrar l'estiu del 2013. La processada, Sheila M. C., i un home de nacionalitat marroquina van simular l'existència d'una relació prèvia de parella i, d'aquesta manera, van aconseguir casar-se a l'església parroquial de Gironella. Posteriorment, van inscriure el matrimoni al Registre Civil.

Segons la sentència, l'únic objectiu del casament era que l'home pogués obtenir la targeta de residència de familiar d'un ciutadà de la Unió Europea. La sol·licitud la van fer a la subdelegació de Govern de Barcelona el mes de gener del 2014, però no va arribar a ser autoritzada.

La sentència condemna Sheila M. C., per un delicte de falsedat en document oficial, a la pena de sis mesos de presó i a una multa econòmica de 540 euros.

El dia del judici, l'acusada va reconèixer els fets, de manera que la seva defensa va poder pactar una condemna de conformitat amb el Ministeri Fiscal, que inicialment demanava per a ella dos anys de presó.

La jutgessa va concedir a Sheila M. C. la suspensió de la pena de presó, perquè és inferior als dos anys i no tenia antecedents penals. La condició és que no torni a delinquir durant un període de dos anys i que pagui la multa, que se li ha fraccionat en quatre mensualitats de 108 euros.