La Guàrdia Civil va detenir dissabte a la duana de la Farga de Moles (Alt Urgell) un home de 55 anys resident a Navarra com a presumpte autor d'un delicte de contraban, després de localitzar una vintena de lingots d'or amagats al motor del vehicle que conduïa.

Agents del cos van aturar cap a les 19.30 hores un vehicle procedent d'Andorra. El conductor va indicar que no tenia res a declarar però, davant les sospites, els agents van registrar el vehicle i van trobar un lingot d'or d'un quilo, i dinou de 250 grams, cadascun, valorats en més de 258.000 euros. Davant la troballa, la Guàrdia Civil va detenir el conductor i va intervenir les peces, així com el vehicle. L'home va quedar en llibertat provisional després de declarar al jutjat.

La intervenció va tenir lloc cap a les 19.30 hores de dissabte. La Guàrdia Civil va aturar un vehicle al carril verd de la duana, destinat a aquelles persones que no tenen cap producte a declarar, tal com el conductor va manifestar als agents, en un primer moment. Tot i això, després, el conductor va mostrar als agents un tiquet de compra d'un lingot d'or d'un quilo. Davant les sospites, la Guàrdia Civil va registrar el vehicle i va localitzar embolicats en quatre paquets uns altres dinous lingots del mateix metall, de 250 grams cadascun.

Arran de la troballa, els agents van detenir el conductor com a presumpte autor d'un delicte de contraban. Posteriorment, el detingut va quedar en llibertat provisional després de passar a disposició judicial. Els lingots, així com el vehicle van quedar dipositats a la duana de la Farga de Moles a disposició de l'autoritat judicial.