Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa van detenir el passat 7 de març, dos homes i una dona, de 23, 30 i 43 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina, veïns de Castellcir (El Moianès), com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i d'un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A principis de febrer els mossos de la comissaria de Moià van tenir coneixement de la possible existència d'una plantació de marihuana en una casa de Castellcir. Els agents van obrir una investigació i van comprovar que de l'interior de la casa sortia una forta olor de marihuana. A més, constantment hi havia entrades i sortides de diferents persones.

Després de diverses indagacions per part de la Unitat d'Investigació de Manresa, el 7 de març van fer una entrada i perquisició al domicili. A l'interior hi van localitzar un total de 1.194 plantes de marihuana i 1.680 esqueixos, també una complexa instal·lació amb focus, extractors, filtres i altres objectes destinats al cultiu indoor.

Arran d'això, els agents van detenir tres persones que es trobaven a l'interior de la casa per la seva presumpta relació amb un delicte contra la salut pública. També se'ls va acusar d'un delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que havien manipulat el subministrament elèctric.

Els detinguts van passar el dia 9 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Vic.