El Jutjat Penal 1 de Manresa ha condemnat a dos anys i mig de presó un veí de la ciutat per haver amenaçat de mort, amb un ganivet, la seva esposa i el seu fill menor d'edat, durant una discussió. La sentència prohibeix a l'acusat apropar-se a la dona durant quatre anys, prohibició que redueix a dos anys en el cas del menor.

Els fets, segons la resolució judicial, a la qual ha tingut accés aquest diari, van tenir lloc el 13 de febrer del 2017, poc abans de les 5 de la tarda, al domicili on convivien tots tres, situat al barri de la carretera de Santpedor, a Manresa. El processat, Naveen B., va començar una discussió amb la seva esposa, després que ella es negués a donar-li diners, segons va declarar la víctima al judici.

Durant la baralla, l'home va agafar un ganivet, el va col·locar a l'altura del coll de la dona i va amenaçar de matar-la. A continuació, segons la sentència, amb el mateix ànim d'atemptar contra la seva integritat física, va intimidar amb el ganivet un dels seus fills menors d'edat i també li va dir que el mataria. Seguidament, Naveen B. va agafar una paella i la va llançar contra la dona, que es va haver de protegir amb el braç, on va rebre l'impacte de l'estri. Com a conseqüència, va patir lesions a l'avantbraç.

Després de l'agressió, l'acusat se'n va anar a la dutxa i la dona, molt espantada, va trucar a una amiga seva, que li va recomanar que truqués als Mossos.

Durant el judici, el processat va negar l'autoria dels fets i va assegurar que mai no havia amenaçat ni agredit la seva família. La sentència, però, considera provats els fets i condemna Naveen B. a una pena de dos anys i mig de presó, per dos delictes d'amenaces i un delicte de maltractament en l'àmbit familiar. La resolució imposa una ordre d'allunyament de quatre anys respecte a la dona i de dos anys respecte al fill. També prohibeix a l'acusat la tinença d'armes de foc durant sis anys. Finalment, l'obliga a indemnitzar l'esposa amb la quantitat de 240 euros, per les lesions causades.

En el judici, la Fiscalia havia demanat una pena de quatre anys de presó per al processat, mentre que l'acusació particular en reclamava una d'un any i mig