La Guàrdia Civil va detenir dissabte a la duana de la Farga de Moles un home de 55 anys resident a Navarra com a presumpte autor d'un delicte de contraban, després de localitzar una vintena de lingots d'or amagats al motor del vehicle que conduïa.

Els fets, segons el cos policial, van tenir lloc a 2/4 de 8 de la tarda, quan els agents van aturar un vehicle procedent d'Andorra, i que es trobava al carril verd de la duana (destinat per als cotxes que on tenen res per declarar). El conductor va indicar que no tenia res per mostrar-los, però, davant les sospites, els agents van escorcollar el vehicle i van trobar un lingot d'or d'un quilo, i dinou lingots més de 250 grams, cadascun, valorats en més de 258.000 euros. Tots ells es trobaven embolicats en quatre paquets.

Arran de la troballa, els agents van detenir el conductor com a presumpte autor d'un delicte de contraban. Posteriorment, el detingut va quedar en llibertat provisional després de passar a disposició del jutjat de guàrdia de la Seu d'Urgell.

Els lingots, així com el vehicle, van quedar dipositats a la duana de la Farga de Moles a disposició de l'autoritat judicial.