Dos membres del CDR de la Cerdanya, Marçal Rocías i Roger Juvé, citats a declarar ahir als jutjats de Puigcerdà pels delictes de desordres públics i resistència i desobediència a l'autoritat, van decidir no respondre al requeriment judicial. La seva posició la van fer pública en el marc d'una concentració convocada a les portes de l'edifici, en què van participat una vintena de persones.

Els fets que s'investiguen tenen a veure amb el tall de les carreteres N-152 i N-154 el 21 de febrer passat, jornada de vaga general, al seu pas per la capital cerdana i en un punt proper a la frontera. Concretament, se'ls ha cridat per haver mostrat una «resistència més activa» en el moment en què, poc abans de 2/4 de 4 de la tarda, efectius dels Mossos van desallotjar-los per reobrir aquestes vies.

Rocías va dir que havia optat per desobeir el requeriment judicial perquè considera que tot plegat respon a una «cacera de bruixes» i nega que durant la jornada de vaga general del febrer es produïssin els fets que s'investiguen. «Es basteix un relat que el que busca és fer por, fer mal i debilitar la mobilització», va afirmar l'integrant del CDR de Cerdanya a les portes dels jutjats de Puigcerdà, on es va concentrar una vintena de persones.