La periodista de TV3 Núria Bacardit i el pilot Gerard Farrés són enguany els padrins de la caminada solidària dels Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central, que se celebra cada any per recaptar fons per a la lluita contra el càncer. L'activitat, que enguany arriba a la vuitena edició, es farà el proper 10 de maig, i consistirà en un recorregut de 25 quilòmetres entre Manresa i Monserrat.

La caminada, batejada amb el nom de «Fem el camí al teu costat», va ser presentada aquest dimecres en un acte al Palau Firal. El comissari de la Regió Centre, Sergi Pla, va elogiar la feina que molts mossos d'esquadra duen a terme cada any per organitzar l'activitat solidària en el seu temps lliure.

Al seu torn, Bacardit va agrair l'oferiment i va explicar que agafa el repte «amb molta responsabilitat», alhora que va lloar la iniciativa. «El càncer és un tema que ens toca molt de prop a tothom», va destacar la periodista manresana, que s'ha proposat, no només fer difusió de la caminada, sinó participar-hi en persona el dia 10, anant de Manresa a Montserrat. Finalment, Gerard Farrés també va mostrar «molta il·lusió» per ser un dels padrins i va animar tothom a comprar la samarreta.

A l'acte també hi va participar la padrina de l'any passat, Mont Plans, que va ser l'encarregada de donar el reconeixement de «caminador d'honor», que s'atorga a una persona que destaca pel seu compromís amb la campanya.

La samarreta de la caminada, enguany de color corall, es pot comprar a www.femelcamí.cat, a les comissaries dels Mossos de Manresa, Igualada, Berga, Solsona i Vic, i als hospitals de Manresa, Vic i Berga. Les inscripcions s'han de fer a través de la mateixa web.

Durant l'acte d'aquest dimecres, dues mosses de la comissaria de Manresa van lliurar als respresentants dels hospitals els 41.384 euros recaptats a la caminada solidària de l'any passat, que va fer el rècord de totes les edicions celebrades fins aleshores. En aquests set anys, en total, gràcies a les aportacions dels patrocinadors i a la venda de més de 25.000 samarretes, s'han aconseguit un total de 189.939 euros, que s'han destinat a la investigació contra el càncer.