Agents de la Policia Local de Santpedor s'estan plantejant "prendre mesures" contra l'Ajuntament després que s'hagi arxivat la denúncia en la qual se'ls acusava d'haver fet vaga encoberta. Segons el portaveu del sindicat FEPOL, Toni Castejón, alguns policies afectats s'estan "assessorant" i malgrat que encara no s'han decidit creu que "seria lògic" que emprenguessin accions. En cas de fer-ho, diu, comptarien amb el suport "absolut" del sindicat. "Hi ha hagut un dany i un greuge contra els companys", considera, tot assegurant que durant les setmanes que ha durat la polèmica alguns agents han estat increpats pel carrer. El sindicat exigeix, com a mínim, "unes disculpes públiques" al govern municipal.

El jutjat de primera instància i instrucció número 6 de Manresa ha arxivat la denúncia de l'Ajuntament de Santpedor contra la meitat de la plantilla de la Policia Local per un presumpte delicte de vaga encoberta. "Ha passat el que havia de passar i ho celebrem però hi ha hagut un dany contra l'honorabilitat dels agents", diu Castejón, que creu que el govern municipal "com a mínim hauria d'expressar una denúncia pública i fer públic que el cas ha quedat arxivat, més enllà de dir-ho en un ple".

La polèmica, diu el portaveu sindical, ha afectat als agents alguns dels quals estan de baixa per malaltia greu. Insisteix en què portar els fets davant del jutge i acusar els policies de vaga encoberta "no te nom", a banda de "la despesa que això ha suposat".

La postura de l'Ajuntament

En el decurs del ple celebrat aquest dimarts a Santpedor, l’alcalde, Xavier Codina, va llegir un text en el qual va assenyalar que l'Ajuntament "accepta i acata la decisió judicial segons la qual no hi ha indicis d’irregularitats en la coincidència de baixes laborals de mitja plantilla de la Policia Local" a la vegada que "lamenta els perjudicis ocasionats en els policies locals afectats".

Codina va recordar que el consistori té "l’obligació legal tal i com estableix l’article 408 del Codi Penal de denunciar uns fets que, segons l’informe del Cap de la Policia Local, podien constituir un delicte" i és la justícia "qui ha de fer la seva investigació i determinar si hi ha o no fonament".