Un mosso d'esquadra de la comissaria d'Igualada anirà a judici la setmana que ve acusat d'haver-se inventat multes de trànsit contra companys de feina de la seva mare. Cadascun dels afectats va rebre sancions de 200 euros i pèrdua d'entre tres i quatre punts del carnet. L'agent, Félix J. M., s'enfronta a una petició de cinc anys de presó pel delicte continuat de falsedat en document oficial.

Els fets, segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, van tenir lloc entre els mesos de febrer i maig del 2013. L'acusat era agent dels Mossos d'Esquadra, destinat al servei de trànsit del sector d'Igualada, a la comarca de l'Anoia.

Segons la fiscalia, per signar les falses denúncies, va utilitzar el perfil d'usuari d'altres agents amb els quals formava patrulla. Ho feia a través dels dispositius electrònics PDA, que els Mossos utilitzaven aleshores per imposar les sancions de trànsit. D'aquesta manera, a través de la signatura digital d'altres agents, va tramitar cinc denúncies, en les quals va recollir infraccions de trànsit que realment no havien ocorregut, i que perjudicaven gerents i empleats de l'empresa Quadratto S. L., on treballava la seva mare.

Dues de les multes inventades van ser per utilitzar presumptament el telèfon mòbil durant la conducció. Segons el ministeri públic, el mosso va situar falsament aquests dos fets a l'autovia A-2, al tram entre Igualada i Martorell. Dues denúncies més van ser per no portar el cinturó de seguretat, dos casos que falsament va situar a la N-IIa, a Igualada, i a l'A-2, al Baix Llobregat. Finalment, segons la fiscalia, també es va inventar una multa per no respectar un estop, a la N-IIa.

Com a conseqüència dels fets, es van tramitar cinc multes de 200 euros, cadascuna de les quals, a més, suposava la pèrdua d'entre tres i quatre punts del carnet.

La fiscalia tipifica els fets com un delicte continuat de falsedat en document oficial, per la qual cosa demana cinc anys de presó per a l'acusat. També vol que pagui una multa de 10.800 euros i que, a més, se l'inhabiliti com a agent de l'autoritat durant sis anys, en qualsevol cos de seguretat. A més, el fiscal també reclama que indemnitzi les víctimes amb els imports de les multes i els costos de la tramitació per recuperar els punts del carnet. El judici s'ha assenyalat per a dimarts i dimecres de la setmana que ve a la secció novena de l'Audiència Provincial de Barcelona.

En el judici, estan citats a declarar com a testimonis i com a pèrits diversos mossos que van dur a terme una investigació interna sobre els fets, així com els responsables de l'Àrea Regional de Trànsit de la Catalunya Central.