L'Audiència de Barcelona jutja a partir d'aquest dimecres el violador reincident Tomás Pardo, per a qui la Fiscalia demana 70 anys de presó per agredir sexualment i intentar matar a ganivetades una dona el 2016, durant un permís de tres dies que se li va concedir quan complia condemna per un assalt similar del 2002.

Pardo, conegut com al "violador de Martorell", va ser detingut el 31 d'octubre del 2016 després de la trucada d'emergència que una víctima va aconseguir enviar, malferida, als Mossos d'Esquadra, en un succés que va reobrir el debat sobre la rehabilitació dels agressors sexuals en els centres penitenciaris.

El processat va perpetrar l'atac del 2016 - amb un patró similar a la doble violació i intent d'homicidi del 2002, pels quals va ser condemnat a 26 anys de presó - quan gaudia d'un permís de tres dies que li va concedir la Generalitat, i va ser avalat per l'Audiència de Barcelona, després que el jutge de vigilància penitenciària li ho denegués fins a tretze ocasions.

Tomás Pardo va abordar la seva víctima l'últim dels tres dies del permís, que va aconseguir després de superar amb èxit el tractament de rehabilitació d'agressors sexuals que va seguir a la presó i sense que les sortides puntuals prèvies que se li van autoritzar haguessin resultat problemàtiques.

Segons manté la Fiscalia en el seu escrit de conclusions provisionals, l'acusat va brandar una navalla davant la víctima en un aparcament i, d'aquesta forma, es va introduir al cotxe de la dona, després de la qual cosa la va obligar a conduir durant 53 quilòmetres fins a arribar a una zona boscosa de Castellbisbal (Vallès Occidental).

Una vegada allà, afegeix el ministeri públic, va obligar la víctima a endinsar-se per un camí forestal, on la va violar repetidament i la va obligar a lliurar-li les claus del seu cotxe i a facilitar-li el número PIN de la seva targeta bancària.

Posteriorment, sosté l'escrit d'acusació de la Fiscalia, el processat va portar la dona fins a un barranc al costat del Torrent Bo, on després d'apunyalar-la fins a set ocasions amb la finalitat d'acabar amb la seva vida, la va llançar al buit des d'una altura de cinc metres i la va tapar amb branques i amb terra per evitar que el seu cadàver fos trobat.

La dona va ser rescatada, malferida, pels serveis d'emergència i els Mossos d'Esquadra, gràcies al fet que va poder enviar-los la seva ubicació des del telèfon mòbil de la feina, que portava.

Paral·lelament, el processat va viatjar amb el vehicle de la víctima fins al Pont del Diable de Martorell, on el va abandonar per dirigir-se amb tren fins a Igualada (Anoia). Allà va lliurar la targeta de crèdit i el PIN de la víctima al seu nebot, menor d'edat i que suposadament va extreure 1.000 euros d'un caixer.

La Fiscalia acusa Tomás Pardo d'un delicte de detenció il·legal i un altre continuat d'agressió sexual, així com d'assassinat en grau de temptativa i robatori amb intimidació, amb els agreujants de reincidència i d'actuar per raons de gènere i aprofitant un lloc i un moment que debilitaven la defensa de la víctima.

A més, demana que es condemni el processat a mantenir-se allunyat de la víctima i a indemnitzar-la amb 70.000 euros en total per les lesions i les seqüeles causades.