Les obres per reparar l'edifici que es va incendiar el 6 de febrer passat a la carretera del Pont de Vilomara de Manresa podrien començar demà o a principi de la setmana que ve com a molt màxim, segons van explicar fonts de la comunitat de veïns a Regió7. Justament ahir, després que l'Ajuntament de Manresa els hagués confirmat que els avançaria els diners per a les obres si l'asseguradora no els pagava de forma immediata, els veïns van rebre la confirmació que la companyia els havia fet la transferència que els permetrà tirar endavant les obres.

La mateixa comunitat de propietaris havia portat a terme unes primeres actuacions, que havien quedat aturades, en les quals es va gastar 14.000 euros, però insuficients perquè poguessin tornar a casa. Arran de l'incendi, que va tenir lloc ara fa sis setmanes, els veïns van ser desallotjats i durant tot aquest temps han hagut de buscar alternatives per tenir un allotjament i encara ara no tenen una previsió de quan podran tornar a casa seva. En total es tracta de 13 famílies que sumen 29 veïns.

En aquests moments, els veïns encara no saben quant costarà el conjunt de les actuacions perquè estan pendents d'una valoració tècnica estructural per concretar totes i cadascuna de les mesures que s'han de prendre. Tot i això, sí que assenyalen que hi ha tot un seguit d'actuacions al celobert de l'edifici que ja es poden portar a terme i que una instal·lació elèctrica nova permetria que 10 de les 13 famílies poguessin tornar a l'immoble.