L'Audiència de Barcelona jutja avui el violador reincident Tomás Pardo, per a qui la Fiscalia demana 70 anys de presó per agredir sexualment i intentar matar a ganivetades una dona el 2016, en un permís de tres dies concedit quan complia condemna per un assalt similar del 2002.

Pardo, conegut com el «violador de Martorell», va ser detingut el 31 d'octubre del 2016 després de la trucada que la víctima va aconseguir fer malferida als Mossos, en un succés que va reobrir el debat sobre la rehabilitació dels agressors sexuals. El processat va perpetrar l'atac del 2016 - amb un patró similar a la doble violació i intent d'homicidi del 2002, pels quals va ser condemnat a 26 anys de presó- quan tenia un permís de tres dies concedit per la Generalitat i avalat per l'Audiència de Barcelona, després que el jutge de vigilància penitenciària li ho denegués 13 vegades.

Pardo va abordar la víctima l'últim dels tres dies del permís, que va aconseguir després de superar amb èxit el tractament de rehabilitació d'agressors sexuals seguit a la presó. Segons la Fiscalia, l'acusat va entrar al cotxe de la dona mostrant una navalla, després de la qual cosa la va obligar a conduir fins a Castellbisbal. Allà, afegeix el fiscal, va obligar la víctima a endinsar-se per un camí forestal, on la va violar repetidament i la va obligar a lliurar-li les claus del cotxe i a facilitar-li el PIN de la seva targeta bancària. Després, sosté l'escrit d'acusació de la Fiscalia, el processat va portar la dona fins a un barranc, on després d'apunyalar-la fins a set vegades amb la finalitat de posar fi a la seva vida, la va llançar al buit.