Montse, la primera dona a la qual Tomás Pardo -conegut com el violador de Martorell- va atacar i va donar una pallissa el 2002 ha criticat aquest dimecres davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i de l'Audiència de Barcelona que "la justícia patriarcal maltracta la dona en els judicis".

Ho ha dit en declaracions als mitjans després de començar el judici a Pardo per un cas de l'octubre del 2016: la Fiscalia demana per a ell 70 anys de presó per presumptament reincidir en aprofitar un permís penitenciari i segrestar, violar i apunyalar una tercera víctima, a la qual va llançar per un barranc i va tapar amb terra i fulles pensant que l'havia matat a Castellbisbal, després d'haver entrat al seu cotxe a Igualada.

Pardo estava intern al Centre Penitenciari de Ponent condemnat a 26 anys de presó per una anterior violació a una altra dona el 2002 en una zona boscosa entre Martorell i Castellbisbal, la mateixa àrea on va tenir lloc la violació del 2016, i tenia un permís penitenciari de tres dies.

"La justícia és culpable del que ha passat. La justícia i el sistema penitenciari han permès que torni a sortir i que torni a atacar", ha lamentat aquest dimecres la seva primera víctima, acompanyada d'una concentració d'unes 30 persones.

Ha afegit que no hauria d'haver rebut un permís penitenciari perquè "és un violador violent que ho tornarà a fer".

13 permisos denegats

També ha criticat que Pardo havia demanat 13 permisos penitenciaris que li van ser denegats però que finalment va poder sortir "per pressió de l'Audiència Provincial i pressions de Justícia".

"Si a les presons no hi ha prou espai, que busquin altres maneres", ha assenyalat demanant solucions, i ha afirmat que, en un 70% dels casos, els violadors tornen a atacar altres persones.

A més, ha explicat que ella va ser la primera dona a la qual Pardo va atacar i que, encara que no va aconseguir agredir-la sexualment, li va donar una pallissa per intentar de ficar-la dins del seu cotxe.

"L'última víctima està destrossada. Gairebé la mata. Amb Lucía, que va ser la segona, va ser terrible. A mi, per sort no va arribar a ficar-me dins del cotxe i no em va poder violar però gairebé em mata d'una pallissa", ha recordat.