El violador reincident Tomás Pardo, conegut com el violador de Martorell, va reconèixer aquest dimecres davant l'Audiència de Barcelona que el 2016 havia agredit sexualment i intentat matar a ganivetades una dona a Castellbisbal durant un permís penitenciari que se li havia concedit quan complia condemna per un atac similar del 2002.

A la secció setena de l'Audiència de Barcelona es va celebrar, a porta tancada a petició de la víctima, el judici contra el violador de Martorell, en què la Fiscalia va mantenir la petició de 70 anys de presó per la violació i intent d'assassinat del 2016, un cas que va reobrir el debat sobre la rehabilitació dels agressors sexuals a la presó.

En la seva declaració davant el tribunal, Pardo, que va ser detingut el 31 d'octubre del 2016 arran d'una trucada d'emergència que va enviar la víctima, va admetre el segrest, violació i intent d'assassinat que la Fiscalia l'acusa d'haver perpetrat l'últim dels tres dies del permís que li va concedir la Generalitat avalat per l'Audiència de Barcelona però que el jutge de vigilància penitenciària li havia negat 13 vegades. Malgrat haver reconegut un per un tots els fets, amb els quals podria beneficiar-se d'atenuants, al final del judici la Fiscalia va mantenir la petició inicial de 70 anys de presó per a Pardo i el pagament d'una indemnització de 70.000 euros a la víctima per un delicte de detenció il·legal, un altre de continuat d'agressió sexual, assassinat en grau de temptativa i robatori amb intimidació.

En declaracions a la premsa després del judici, l'advocada del processat, Gemma Monera, va detallar que el seu client havia reconegut tots els fets perquè «està penedit». Per la seva banda, Mariano Marín, advocat de la víctima i acusació particular en el cas, va explicar que s'han vist «abocats a iniciar un procés contenciós administratiu per reclamar la responsabilitat civil a les conselleries d'Interior i Justícia de la Generalitat» pel permís que es va concedir al violador reincident.

Mentre el judici se celebrava a l'interior de l'Audiència Provincial, a l'exterior es van concentrar una cinquantena de persones per denunciar la «justícia patriarcal» i donar suport a la víctima.