La comissió permanent de Protecció Civil de Catalunya va aprovar aquest dipjous els plans d'emergències de tres municipis de la Catalunya Central. En concret, a la reunió d'aquesta comissió es van aprovar els plans d'emergències de Callús, el Bruc i Sant Esteve Sesrovires.

En el cas de Callús, el pla aprovat inclou les actuacions a fer en cas d'incendis, inundacions, nevades i sismes. Pel que fa a Sant Esteve Sesrovires, el pla d'emergències aprovat inclou les actuacions a portar a terme en cas d'incendis, inundacions, nevades, el de transport de mercaderies perilloses, el químic i el de ventades. En la mateixa reunió també es va aprovar per al Bruc, que inclou els mateixos supòsits que en el cas de Sant Esteve Sesrovires, a més del de sismes.

En la sessió, a la qual van participar representants de tots els organismes vinculats a la planificació i gestió d'emergències, es van aprovar els plans de protecció civil per a un total de 37 municipis de tot Catalunya i se'n va actualitzar un d'existent.

A més a més, es va fer l'aprovació de 74 plans d'autoprotecció per a equipaments o esdeveniments concrets. Dels plans d'autoprotecció, 42 corresponen a la demarcació de Barcelona, 12 a la de Tarragona, 10 a Girona, 5 a la Catalunya Central i 5 a les comarques de Lleida. D'aquests plans destaquen el del Carnaval de Sitges, el de l'aeroport de Sabadell, el de l'estadi municipal de Badalona, el del Mobile World Congress i el de la Volta Ciclista de Catalunya, entre d'altres.