El jutjat d'Instrucció número 1 de la Seu d'Urgell va acordar ahir la presó provisional, que pot eludir amb una fiança de 4.000 euros, per al conductor, que ha estat acusat d'homicidi imprudent, per haver causat, presumptament, la mort d'un ciclista de 49 anys i veí de Puigcerdà després d'atropellar-lo diumenge passat a la carretera N-260 al seu pas pel municipi de Montellà i Martinet, a la Cerdanya.

Segons han confirmat fonts judicials, al conductor acusat també li ha estat retirat el carnet de conduir i se li ha immobilitzat el vehicle, que té de matrícula andorrana.

Els fets van tenir lloc diumenge cap a dos quarts d'una del migdia al quilòmetre 204 de l'Eix Pirinenc quan, per causes que encara s'estan investigant, es va produir un xoc frontal entre el turisme, que va envair el sentit contrari, i la bicicleta. El ciclista mort circulava acompanyat d'un altre ciclista en el moment de l'accident.

Comiat del ciclista

D'altra banda, avui a les 12 del migdia tindrà lloc el funeral pel ciclista a l'església parroquial de Sant Domènec de Puigcerdà.