Quatre dels cinc accidents mortals de trànsit que hi ha hagut aquest any a la Catalunya Central han estat el mes de març. Aquests cinc accidents en són dos menys que els que hi va haver durant el primer trimestre de l'any passat, quan set persones van perdre la vida a les carreteres de les comarques centrals.

De les víctimes mortals que hi ha hagut des de principi d'any a les carreteres de les comarques centrals, tres han estat dels col·lectius que es consideren vulnerables a la carretera: dos motoristes, que han mort com a conseqüència de sortides de via, i un ciclista, que va morir atropellat pel conductor d'un 4x4 quan feia un avançament en un tram de línia contínua en un pont a l'altura de Martinet, a l'N-260. Va ser el diumenge 24 de març i diumenge passat, 31 de març, més de 500 ciclistes ceretans i també berguedans van sortir a la carretera per exigir millores en la seguretat per al col·lectiu.

El primer accident mortal del 2019 a les comarques centrals va tenir lloc el 3 de febrer a la C-1410a entre la sortida del nucli urbà de Súria i el barri del Fusteret, on una veïna de Santpedor de 88 anys va perdre la vida com a conseqüència del xoc entre dos vehicles.

El segon sinistre va passar justament un mes després, el 3 de març a la C-26, a Navès, quan un motorista va morir en sortir de via. Just una setmana després, el dia 10, es produïa el tercer accident mortal quan un veí d'Artés, de 76 anys, va perdre la vida en una sortida de via en una pista forestal d'Artés. El 20 de març, de nou un motorista veí d'Igualada, va morir en sortir de la carretera a l'A-2, al Bruc.

Al conjunt de Catalunya, des de principi d'aquest any, 36 persones han perdut la vida a les carreteres en 35 accidents, xifra que suposa una víctima mortal cada tres dies, aproximadament. Malgrat que aquesta dada suposa un descens del 28% respecte del mateix període del 2018, el Servei Català de Trànsit alerta que no s'ha d'abaixar la guàrdia i que cal conduir amb la màxima atenció i prudència.