Els Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Igualada van detenir el passat 1 d'abril, un home, de 31 anys, de nacionalitat brasilera i veí de Masquefa (Anoia), com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A mitjans de gener la Policia Local de Masquefa van posar en coneixement dels Mossos de la possible existència d'una plantació de marihuana en una casa de la urbanització de Can Parellada (Masquefa). Els agents van obrir una investigació que els va comportar tres mesos de treball fins a poder constatar l'existència de la plantació.

Des de la primera vigilància, els mossos ja van observar el funcionament diari d'aparells d'aires condicionats i una connexió fraudulenta en la instal·lació elèctrica.

El passat 1 d'abril mentre els investigadors estaven vigilant la casa van observar que hi havia un home en el seu interior. Després de comprovar que es tractava del responsable de la plantació de marihuana, els agents el van detenir. També se l'acusa d'un delicte de defraudació de fluid elèctric per manipular el subministrament elèctric.

A primera hora de la tarda del mateix dia, es va fer una entrada i perquisició judicial a l'esmentat domicili. A l'interior d'una de les estances es va localitzar un forat ocult al terra amb unes escales que donaven accés al soterrani on hi havia la plantació de marihuana, amb un total de 364 plantes, i 2300 euros.

El detingut va quedar en llibertat l'endemà de la seva detenció després de declarar a comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan el requereixi.