La congregació dels claretians de Catalunya ha encarregat a l'advocat i exdirector general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat, Xavier Puigdollers, que investigui tots els casos d'abusos comesos en les seves obres educatives des de fa 50 anys i n'atengui les víctimes. El 17 de febrer Regió7 ja va explicar que dos alumnes de l'escola dels claretians de Sallent havien estat víctimes d'abusosRegió7 per part d'un mestre laic entre els anys 1972 i 1973.

Segons va informar ahir la congregació en un comunicat, l'encàrrec a Puigdollers, que també va ser director general d'Assumptes Religiosos de la Generalitat, s'emmarca en el compromís dels claretians «d'aclarir qualsevol fet del passat i que s'assumeixin les responsabilitats pertinents». Els claretians, que han posat en marxa un servei d'acollida i investigació sobre possibles casos d'abusos que s'hagin perpetrat en les seves obres educatives, han decidit posar Puigdollers, «una persona externa» a la congregació, al capdavant d'aquest servei.

«L'objectiu final és aprendre del passat perquè avui la infància tingui un entorn amb la màxima protecció, així com escoltar i atendre les víctimes», van assenyalar fonts dels missioners claretians.

Puigdollers també farà una investigació sobre «fets contra la llibertat sexual que s'hagin pogut produir en els últims 50 anys i atendrà tot aquell que es vulgui dirigir al servei», que ha obert l'adreça de correu electrònic prevenim@claretians.cat

Puigdollers també farà un informe amb els fets i informacions recollides i amb propostes de mesures a prendre en l'àmbit civil i canònic i proposarà «l'atenció a oferir a les persones afectades i recollirà les mesures de prevenció vigents actualment que calgui millorar».