L'operació sortida de Setmana Santa va complicar ahir al matí la circulació a la carretera C-16, al tram de Berga, el punt on s'acaba l'autovia. Els problemes es van focalitzar en una zona de cinc quilòmetres, concretament entre els punt quilomètric 99,00 al 95,00 en senti nord, cap a Bagà, segons va informar el Servei Català de Trànsit. Les retencions van començar als voltants de les 11.00.

Tres de cada quatre vehicles que havien de sortir de l'àrea de Barcelona entre aquest dijous a la tarda i divendres a la tarda en l'operació sortida de Setmana Santa ja ho havien fet a les ahir a les 10 del matí.

Concretament, es tracta d'un total de 265.265 cotxes, un 76,9% dels 345.000 previstos. En el dispositiu especial de Trànsit, els Mossos van incrementat el nombre de vehicles de paisà, que arribaran a un centenar durant la segona fase. El dispositiu de seguretat inclou 1.666 agents, 1.410 controls preventius i tres mitjans aeris. Es preveu que 557.000 vehicles retornin entre demà, diumenge, al migdia i dilluns a la matinada. L'operació sortida no ha generat problemes importants. Un dels punts amb retencions ahir al matí va ser a la Ronda Litoral, que tenia dos carrils tallats en sentit Llobregat.