Els Mossos d'Esquadra han detingut tres joves d'entre 16 i 18 anys i n'hi ha dos més d'investigats, de 16 i 22 anys, com a presumptes autors de tres robatoris amb força.

Els detinguts i els investigats són veïns de Berga i les detencions són el resultat d'una investigació oberta a finals del mes de març arran d'un robatori amb força en un establiment d'alimentació de Berga. Els lladres van forçar els accessos van sostreure uns 1.400 euros en productes alimentaris, begudes alcohòliques i diners en efectiu.

A més, durant la investigació es van produir dos robatoris més a la localitat. L'1 d'abril en una botiga de roba els lladres van causar danys per un valor superior a 3.100 euros i el dia següent en un basar oriental. En els dos casos, els lladres també van emportar-se diners de la recaptació.

En els tres robatoris el modus operandi coincidia. Els robatoris eren comesos a la nit, quan els establiments estaven tancats. Accedien al seu interior forçant les portes o els aparadors a cops de peu.

En els tres robatoris els investigadors van recollir indicis que situaven els autors en els diferents llocs dels fets i finalment, entre el 15 i el 17 d'abril, els Mossos van detenir tres dels joves i mantenen els altres dos implicats com a investigats.

El detingut major d'edat, va quedar en llibertat el mateix dia de la detenció després de declarar a comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan el requereixi. I els menors d'edat van ser lliurats sota la custòdia dels seus tutors legals per ordre de la Fiscalia.