L'església de Balsareny s'ha quedat petita avui a la tarda per acomiadar Jaume Barons Mas, el conductor del vehicle accidentat en un camí forestal d'Avinyó la setmana passada. Barons, de 18 anys, era veí de Balsareny i és la segona víctima mortal de l'accident en què també hi va perdre la vida l'adolescent de Santa Maria d'Oló Carla Montsech.

Centenars d'amics i coneguts han acompanyat la família en el funeral i han recordat el tarannà «alegre» del jove, veí del municipi. Companys d'estudis del Barons vhn destacat el caràcter «empàtic» i «els bons moments viscuts junts», tot afegint que l'única mala notícia que els ha donat ha estat la seva mort prematura. El jove va perdre la vida dimecres, dies després d'estar ingressat en estat crític l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. Els companys de classe han reconegut que «els darrers dies han estat durs» i que encara no s'han acostumat a la seva absència, «ni els professors tampoc s'han habituat a no dir el seu nom quan passen llista».

Barons cursava un cicle formatiu de fusteria a Manresa, i els seus companys han portar en el comiat d'avui a la tarda una cadira que ell mateix havia dissenyat i que havia batejat amb el nom de «cadira supersònica», com a prova del seu caràcter creatiu i alegre. Al final del funeral, la mare del jove ha agraït a tots els assistents el suport rebut en els darrers dies. Barons era el petit de tres germans.

El funeral ha estat oficiat per mossèn Josep Maria Pujol, conegut de la família, i el de la parròquia de Balsareny, Antoni Bonet. A part dels joves que hi han perdut la vida, en el cotxe n'anaven tres més que van resultar ferits.