Els comitès d'empresa del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han convocat vaga per als propers dies 7 i 8 de maig a causa, segons han informat en un comunicat, de l'incompliment de part del seu conveni col·lectiu vigent, i per la negativa de la direcció a l'increment retributiu que s'està aplicant a tot el sector públic, excepte al SEM, segons diuen.

El departament de Salut ha manifestat reiteradament la recuperació dels drets dels empleats públics, sempre posant com a exemple l'increment retributiu d'aplicació als seus treballadors. Ara el SEM, entitat pública i dirigida pel Servei Català de la Salut, condiciona aquest increment a la negociació d'un conveni col·lectiu a la baixa amb la pèrdua consegüent, segons el comunicat, «de drets i condicions laborals, sense respectar allò que s'ha aplicat a la resta del sector públic on s'han incrementat els salaris sense cap mena de condicions».

«Retallades encobertes»

Els treballadors del SEM es queixen que han hagut de fer front a les retallades en els darrers anys. Asseguren que han assumit nous encàrrecs de gestió «sense que això hagi suposat cap increment en l'estructura de la plantilla dels treballadors». Al mateix temps diuen que tenen una manca quant a nombre de professionals, «el que ha suposat un augment tant de la responsabilitat com de l'activitat assistencial, amb la consegüent repercussió en la salut laboral dels treballadors, mentre veiem que el que sí que incrementa és el nombre de càrrecs directius i el salari de la nova gerència en un 15%». Asseguren que portaran a terme la vaga perquè consideren que «la situació és insostenible».