Els Mossos van denunciar penalment un home de 50 anys veí d'Esparreguera (Baix Llobregat) per utilitzar la targeta de minusvàlid d'un difunt a Monistrol de Montserrat.

La investigació es va iniciar el passat 26 de març quan un vigilant municipal de Monistrol va observar un vehicle estacionat en un espai reservat per minusvàlids sense la targeta corresponent.

Quan el propietari va anar a recollir el vehicle, el vigilant li va demanar la targeta, però aquesta no coincidia ni amb les dades ni la fotografia de la persona que en feia ús.

Per aquest motiu, li va intervenir la targeta per tal enviar-la al grup de recerca i documentació (GRD) dels mossos, encarregats de verificar la seva autenticitat. Després de diverses gestions, van comprovar que el titular de la targeta havia mort. L'home mort havia denunciat la seva pèrdua l'any 2016 i havia demanat una nova còpia a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.

Davant d'aquests fets, els mossos van denunciar penalment la presumpte utilització d'un document autèntic sense estar-ne legitimitat.