La mortalitat viària ha baixat el 17% el primer quadrimestre de l'any a Catalunya, en què han mort 51 persones, un terç de les quals de col·lectius vulnerables com motoristes -malgrat reduir la sinistralitat el 41%-, ciclistes i vianants.

Segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT), entre l'1 de gener i el 30 d'abril d'aquest any s'han registrat a la xarxa viària catalana 49 accidents mortals amb 51 morts, fet que suposa una reducció del 17,6% respecte al mateix període de l'any anterior.

Segons Trànsit, dels 51 morts durant els primers quatre mesos de l'any, un terç són de col·lectius vulnerables, en concret deu motoristes, dos ciclistes i cinc vianants.

Tot i això, el nombre de motoristes morts ha baixat el 41% respecte al mateix període de l'any passat, en passar de 17 a 10.

Dels 51 morts, 19 tenien més de 65 anys d'edat, segons les dades de Trànsit, que també ha detallat que més de la meitat dels accidents mortals es van produir a la tarda i que 34 de les 51 víctimes van tenir el sinistre viari entre divendres i diumenge.

Precisament ahir va tenir lloc un accident mortal al punt quilomètric 4 de la TV-3141 a Riudoms (Baix Camp). Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís a les 14.08 h. Per causes que encara s'estan investigant, hi va haver una col·lisió lateral per fregament entre una motocicleta i un camió. A conseqüència de la topada, va morir el motorista, de 27 anys. Es van activar dues patrulles del cos dels Mossos, dues dotacions dels Bombers i el SEM.