Entre votants de l'1-O que aquest dimarts declaren el judici del procés, també hi ha bagencs. És el cas de Antonio Taules, de Callús, que ha estat citat per Jordi Pina, que exerceix la defensa de Jordi Sànchez i Jordi Turull. Taules ha narrat l'actuació de la Guàrdia Civil a l'Escola Joventut del municipi bagenc el dia del referèndum, i en la declaració ha deixat en evidència l'actitud dels agents, que no van deixar passar el personal del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ni a una metge per comprovar si a l'interior havia ferits o lesionats.

«Van fer-se pas entre les persones que estaven assegudes fora i alguns agents es van quedar a fora perquè poguéssim accedir a l'interior, on havia gent gran que no havia sortit. Es van sentir crits de pànic a l'interior. A fora ens vam espantar perquè pensàvem que havia passat alguna cosa a dins. Per aquest motiu es va avisar al SEM. Quan van arribar els dos nois de l'ambulància van intentar entrar a dins, però no els van deixar. Una noia va ensenyar el carnet de metge i tampoc li van deixar», va narrar Taules. Al final, però, els crits eren per la por que va generar l'actuació policial perquè a dins del col·legi no va haver cap lesionat.

Taules, que es coordinador en una fàbrica tèxtil, ha narrat que al municipi, de poc mes de 2.000 habitants, van arribar-hi entre 35 i 40 furgonetes de la Guàrdia Civil i que els veïns en cap moment van mostrar una actitud violenta, al contrari dels agents. «Nosaltres cridàvem 'som gent pacífica' i, tot i que al gent es va asseure davant de l'escola, ningú hi posava resistència i els agents els anaven treien d'on estaven asseguts», ha narrat. També ha assenyalat que no va veure ningú amb pal ni cap objecte contundent per agredir la Guàrdia Civil. El veí de Callús també ha dit que davant dels crits dels votants de «som gent pacífica» semblava que durant un moment els agents no van fer servir la mateixa contundència quan quan havien arribat al municipi, però va ser poca estona perquè «va tornar a pujar la tensió i agafen la gent amb força», ha afegit.