Tornen els robatoris a la urbanització de Pineda de Bages de Sant Fruitós després d'uns mesos de tranquil·litat. En aquesta ocasió uns lladres van entrar en una de les cases de la família Tous i en una altra de propera. Els Mossos d'Esquadra investiguen l'assalt. Els fets van passar la nit de dijous a divendres. En aquell moment no hi havia ningú a cap dels dos domicilis.

Una de les cases dels Tous on haurien entrat els lladres és adjacent a la que el 2006 va ser objecte d'un intent de robatori que va acabar amb la mort a trets d'un dels suposats membres de la banda de lladres. Per aquest cas es va jutjar el gendre dels joiers, Lluís Corominas, que finalment va acabar pactant amb la fiscalia una pena per homicidi imprudent. Prèviament va ser absolt per un jurat popular però la sentència va ser tombada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i posteriorment pel Tribunal Suprem. No va haver d'entrar a presó perquè no tenia antecedents.

Poc després d'aquests fets la família Tous es va traslladar a viure en un altre lloc. Des de llavors a l'habitatge no hi viu ningú. A la casa del costat, però, també propietat dels Tous, hi viuen familiars directes dels joiers. La mateixa nit els lladres van entrar en una altra casa propera. En els dos casos no hi havia ningú a casa.

Pineda de Bages va viure una onada de robatoris l'estiu de l'any passat que va fer mobilitzar veïns i també l'Ajuntament de Sant Fruitós. El consistori va instal·lar càmeres lectores de matrícules a diversos punts de Pineda de Bages i també a la urbanització de les Brucardes. Això, més la pressió policial i la desarticulació d'una banda que hauria comès robatoris a la zona, va fer que des de final del mes passat no es registrés cap robatori. Segons el govern municipal de Sant Fruitós, les càmeres de seguretat i altres accions paral·leles van fer baixar l'activitat delictiva.

El novembre passat efectius dels Mossos d'Esquadra van disparar dos trets a l'aire per evitar ser atropellats per un vehicle sospitós a Pineda mateix.