El Bages serà protagonista avui en el judici del procés que s'està fent al Tribunal Suprem. Fins a set bagencs han de declarar aquest matí. Es tracta dels advocats Jaume Pich (Castellgalí), Sílvia Carmona (Callús), Mercè Torras (Fonollosa) i Lluís Matamala (escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada). Tots oferien servei d'orientació jurídica a les persones concentrades als punts de votació.

També declaren els lesionats de poblacions del Bages. En primer lloc ho farà el conegut pallasso i regidor de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona, que ho farà assistit pel seu advocat, David Casellas, perquè continua investigat pel Jutjat 2 de Manresa; seguit de Joan Badia, alcalde de Callús; i Magdalena Clarena, lesionada de Fonollosa per l'actuació de la Guàrdia Civil.

En aquest tram del judici en què estan sent citats votants de diferents municipis durant la jornada de l'1-O i comandaments dels Mossos, ja hi han passat altres bagencs. Fins ara han declarat l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez; el cap dels Mossos a la Catalunya Central, Sergi Pla; el sotscap del cos policial a la regió, Josep Guillot; Joan Porras Àlvarez (més conegut com a Joan Bonanit); testimonis de Callús i Sant Vicenç de Castellet; i un expolicia nacional que era present a Sant Joan de Vilatorrada.