Jordi Cuixart, el president d'Òmnium empresonat, va donar una nota d'agraïment al regidor de Sant Joan, Jordi Pesarrodona, que ell mateix llegia amb emoció després de la sessió d'ahir del judici. «Contra la seva prepotència, la nostra desobediència infinita», li va escriure a la sala Cuixart.

Set bagencs, entre ells Jordi Pesarrodona, van acaparar els focus de la sessió d'aquest dimarts al judici de l'1-O al Tribunal Suprem. L'enganxada de l'advocat bagenc Lluís Matamala amb el el jutge Manuel Marchena per voler parlar en català va ser un dels moments destacats del dia.

Quatre advocats, dos polítics agredits, el regidor de Sant Joan Jordi Pesarrodona i l'alcalde de Callús, Joan Badia, i la veïna de Fonollosa que va acabar amb el canell trencat, Magdalena Clarena, van ser els bagencs citats a declarar.

Al seu costat entre els bancs del públic de la sala del Tribunal Suprem hi havia una vintena de bagencs, familiars i coneguts dels testimonis de la comarca, que no es volien perdre la compareixença dels qui anaven a narrar com es va viure l'1-O al Bages.