La UGT ha denunciat un intent d'agressió a treballadors a la presó de Lledoners, quan un pres va intentar tallar-los amb una fulla d'afeitar.

Els fets, segons explica Xavier Martínez, responsable del Sindicat de Presons de la UGT, van tenir lloc aquest dilluns a la tarda quan els funcionaris del centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada van detectar una baralla entre dos interns en una zona comuna d'un dels mòduls de la presó. Un cop els van separar i portar a un altre espai per evitar que la baralla es fes multitudinària, el pres, segons explica Martínez, va treure una fulla d'afeitar amb un mànec amb el qual va intentar, insistentment, agredir els funcionaris de presons.

De fet, ahir mateix, la UGT va denunciar públicament que les agressions a funcionaris de presons s'han incrementat el 80% en els dos últims anys. Aquesta denúncia en públic l'han fet després dels fets de dilluns a Lledoners i també després que a principi de mes, un intern de Puig de les Basses, a Figueres, segrestés i amenacés de mort un treballador de la presó amb un punxó al coll. Un altre dels incidents denunciats és es va produir a Quatre Camins on un pres encoratjava a un centenar de reclusos perillosos a iniciar una rebelió.

Per evitar auqestes situaicons, la UGT, sindicat majoritari a presons, reclama que s'ampliï la plantilla al nivell de fa dos anys, quan segons el sindicat les presons caltalanes tenien 400 treballadors més. També, segons el sindicat, malgrat que hi ha una borsa de treball amb personal disponible, el departament de Justícia es nega a incorporar-lo. El sindicat també reclama que es prenguin més mesures disciplinàries contra els reclusos que agredeixen o intenten agredir els treballadors dels centres penitenciaris catalans.