La Fiscalia demana una pena de 15 anys de presó per a un veí de Berga i de nacionalitat espanyola, D. L. V., acusat de matar a ganivetades a seva cosina, de 21 anys, al domicili on convivien.

Els fets que ara es jutjaran van passar el 21 de juny del 2016 i, segons el relat del ministeri públic, l'acusat es va dirigir a l'habitació de la víctima mentre dormia i li va fer un total de 23 ferides amb un ganivet que tenia una fulla de 17 centímetres a diferents parts del cos. Les diferents ferides van acabar provocant la mort a la víctima.

A més a més, en l'escrit d'acusació el fiscal destaca que la dona no es va poder defensar de l'atac perquè dormia i també perquè l'atac va ser inesperat.

Després dels fets, va ser el mateix acusat el qui es va dirigir a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Berga, on va confessar tots els fets.

A part de la condemna de 15 anys de presó, la Fiscalia també demana per a l'acusat 10 anys de llibertat vigilada un cop s'hagi complert l'eventual condemna de reclusió, la inhabilitació absoluta de l'acusat i també que aquest indemnitzi, en concepte de responsabilitat civil, amb 100.000 euros cadascun dels progenitors de la víctima; amb 40.000 euros cadascun dels seus vuit germans.

També preveu que el jutge determini com s'ha d'indemnitzar la filla que tenia la víctima i que amb la mort de la dona va quedar totalment òrfena perquè amb anterioritat aquesta menor havia perdut el pare.

Des del moment dels fets, l'acusat, que ara té 36 anys, es troba en situació de presó provisional, que va ser prorrogada el juny del l'any passat.

El judici tindrà lloc a partir de dilluns que ve a l'Audiència de Barcelona i és previst que s'allargui durant tota la setmana. El judici es farà per mitjà del procés de jurat popular.