La basílica de la Seu s'ha omplert de gom a gom aquest matí en el darrer comiat a l'advocat Josep de Puig, mort aquest dissabte als 63 anys d'edat.

Familiars, amics i una nodrida representació del sector de l'advocacia manresana, que es mostrava molt afectada per la mort de De Puig, han omplert l'església en el que ha estat un emotiu funeral.

El capellà que ha oficiat l'eucaristia del funeral ha definit De Puig com una «guspira, un home de força que sabia animar la gent per treure-la dels seus problemes» i ha afegit també que era «un defensor de qui es veu acorralat en una situació injusta i sense aprofitar-se de la seva superioritat».

Al final de la cerimònia, entre uns forts i emotius aplaudiments, familiars i amics també han tingut unes paraules d'agraïment i record a De Puig. Una de les seves nebodes i també fillola, el recordava «com el millor padrí que podia tenir» i una persona generosa a qui «quan volies una cosa només li havies de demanar, encara que potser ja te l'havia fet abans».

El seu gendre, li agraïa «haver-me deixat ser part de la teva família» mentre que el seu fill remarca que continuarà sent el seu «ídol i referent».

Un dels amics d'infantesa del difunt, també ha recordat els anys d'amistat que els han unit i ha recordat els seus moments d'oci, com les sortides amb moto, al Port del Comte, un indret per al qual De Puig tenia una especial predilecció i on el 2013 ja va patir un atac de cor. Al Port li agradava fer rutes de raquetes de neu i rutes a cavall, entre d'altres.

En el funeral també s'ha recordat la seva implicació amb la ciutat de Manresa: el seu pas per la Jove Cambra, el Rotary Club o el Col·legi d'Advocats de Manresa, del qual en va ser degà entre els anys 1997 i 2000. A més, va ser conseller del Consejo General de la Abogacía Española.

De Puig tenia un fill, una filla i a més estava a punt de ser avi.

D'altra banda, és germà de Francesc de Puig, conegut també perquè havia estat regidor a l'ajuntament de Manresa per CiU durant dos mandats i va ser cap de llista en les eleccions municipals del 1999.