Els Mossos d'Esquadra van detenir un veí de Manresa de 20 anys per haver robat una bicicleta que era en un balcó de la ciutat. Al jove, que va sortir en llibertat, se l'acusa de ser l'autor d'un robatori amb força.

Els fets en qüestió van passar dimarts d'aquesta setmana als voltants de les 7 del matí, quan la víctima, una dona, estava dormint i va sentir soroll al balcó del seu habitatge, que està situat en un primer pis.

Quan hi va anar, la inquilina es va adonar que li havien robat la bicicleta que guardava allà i va alertar els Mossos d'Esquadra del robatori que s'acabava de cometre i que havia vist fugir un individu.

Aleshores els agents policials que es van dirigir a la zona i van veure un jove en actitud sospitosa, ja que quan es va adonar de la seva presència va canviar de direcció bruscament.

Quan la patrulla li va requerir que s'identifiqués va assegurar als agents que no portava la documentació a sobre i que la tenia a casa.

Llavors, tots -el noi i els agents- es van dirigir al domicili del jove amb l'objectiu que aquest els mostrés la documentació. Un cop van ser a casa seva, els agents van veure una bicicleta que coincidia amb la descripció de la que havia estat sostreta una estona abans del balcó en qüestió i el jove va acabar confessant que l'havia robat tot escalant fins al balcó de l'habitatge.

El detingut, que té diversos antecedents per furts i robatoris, va sortir en llibertat amb càrrecs després que ahir passés a disposició judicial. Se l'acusa d'un robatori amb força.

Precisament ahir, la iniciativa Viu la Bici va fer públic el baròmetre de la bicicleta a l'Estat espanyol, segons el qual al 16% dels usuaris habituals d'aquests vehicles de dues rodes els han robat en el període dels darrers cinc anys.

En concret, segons assenyala l'estudi, al 10,3% dels usuaris habituals de bicicletes al conjunt de l'Estat els han robat el vehicle una vegada, mentre que el 5,7% assegura que li han robat el vehicle de dues rodes dues o més vegades.