La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, la igualadina Àngels Chacón, va informar ahir que la Generalitat ha aconseguit retirar d'Internet set blogs que feien apologia de l'anorèxia i la bulímia.

Durant la sessió de control al Govern de la Generalitat, celebrada ahir al Parlament, Chacón va afirmar que es tracta dels primers resultats obtinguts després de l'aprovació el mes de març passat del decret llei que modifica el Codi de Consum per preveure mesures contra els trastorns alimentaris, especialment l'anorèxia i la bulímia.

Segons el decret, que es va aprovar per unanimitat, es consideren «infraccions greus» la promoció, publicitat, oferta o comercialització de béns i serveis que fomentin conductes o hàbits no saludables o que els indueixin i permet sancionar pàgines web i xarxes socials els continguts de les quals promoguin trastorns de conducta alimentària.

La consellera es va mostrar «satisfeta» del resultat d'aquestes primeres actuacions i va anunciar «una nova modificació del Codi de Consum per tal de poder actuar, no només en relació amb continguts que promouen els trastorns de conducta alimentària, sinó davant de qualsevol publicitat enganyosa».