L'Audiència Nacional ha condemnat Josep Maria Torrens, un dels propietaris del grup anoienc Petromiralles, a 18 mesos de presó per defraudar a Hisenda 5,7 milions d'euros en IVA el 2009 i el 2010 a través de la societat Hercobús, creada d'esquena al seu germà per multiplicar els guanys personals. Petromiralles és originària de Santa Maria de Miralles, d'on Josep Maria Torrens també va ser alcalde del 2007 al 2015.

En la sentència s'imposen penes que oscil·len entre l'any i els quatre mesos de presó per als tres acusats, que hauran d'indemnitzar el fisc amb la quantitat defraudada, ja els que aplica com a atenuant les dilacions sofertes per la causa. Els magistrats absolen, en canvi, la resta d'implicats en la trama, inclòs Pere Torrens, un dels propietaris del grup, del qual «no consta que tingués cap participació en el frau ordit i executat per Josep Maria». De fet, prossegueixen, la defraudació de l'IVA «es va efectuar en favor d'una empresa fantasma que només va beneficiar el seu germà, en perjudici dels interessos de Pere Torrens com a amo de Petromiralles», que va incórrer en despeses i va perdre els beneficis que podia haver gua-nyat amb la venda detallista de l'hidrocarbur a tercers.

En el judici, l'ara absolt es va desmarcar de qualsevol irregularitat, ja que, com a encarregat de logística, no estava al corrent de la gestió administrativa, arguments que avala la sala.

El relat considera provat que el Josep Maria va crear ad hoc Hercobús per culminar el seu pla de crear una societat truita, dirigida per ell, que fes la competència al grup familiar venent carburants a preus més baixos, amb que va aconseguir «enormes beneficis» que es multiplicaven, «perqu+e no havia de repartir els guanys amb el seu germà». Va ser així com es va aliar, almenys des de principis del 2008, amb un antic col·laborador de Petromiralles, Mohammad Reza, «home de palla» de la nova empresa. Incomplint la normativa, tots dos van aconseguir «no només captar el mercat, sinó obtenir uns guanys impensables amb aquesta activitat en vendre el producte sense complir amb les càrregues fiscals, sabent que seria detectat», segons la sentència.